At være spejder er en livsstil.
Vi er meget i naturen og selvom det for mange synes fjollet at ældre børn tænder bål og pionerer, ved vi at det udvikler børnene. Vi er teamplayers, og meget af det vi foretager os kan ikke udføres på enehånd. Vores aktiviteter – især for de større børn, udvikler deres færdigheder indenfor kommunikation og samarbejde. De bliver bedre til at håndtere pressede situationer, og igennem kurser og lejre kan de få langsigtede venskaber i hele landet.
Som beskrevet i “Spejdermetoden” er der en rød tråd i vores aktiviteter fra man er helt lille til man nærmer sig voksenalderen.
Hos er vi ikke bange for at få jord under neglene. Det er tilladt at klatre i træer og jo en 7 årig kan godt håndtere en kniv!
Børn tager ikke skade af et stort blåt mærke og brænder man sig på en varm gryde går det nok også.
Hos KFUM-spejderne er vi mange dygtige frivillige ledere som tager os af børnene og lader dem udvikle sig i kontrollerede omgivelser. I disse moderne tider hvor snapchat næsten er vigtigere for børnene end mad og drikke er det vigtigt at børnene lærer at omgås hinanden i virkeligheden.
Hvis ikke man tør tage chancer som barn hvordan skal man så kunne gøre det som voksen?
Vores arbejde i hverdage
Vi er opdelt i enheder således børnene færdes med nogen på deres egne alder. I de enkelte enheder arbejdes der med forskellige typer aktiviteter. På denne måde vil børnene føle “det fremadskridende program” hvor sværhedsgraden løbende stiger.
- Bævere – som går i 0. – 2. klasse.
- Ulvene – som går i 3. – 4. klasse.
- Juniorerne – som går i 4. – 5. Klasse.
- Troppen – Som er går i 6. klasse til man er 18 år.
Hvad der sker i de enkelte enheder kan du klikke dig videre ind og se.
Når man fylder 18 år kan man enten vælge at få en plads som leder i en af enhederne eller man kan blive en del af en klan. Klaner er for voksne og enheden hedder “Rovere”. Meningen med Rovere er voksne også har en enhed de er tilknyttet hvor der arrangeres forskellige aktiviteter. På denne måde kan man også holde en tilknytning til spejderne uden nødvendigvis at have et fast ugentligt ansvar som frivillig leder.
Man har også mulighed for at indgå i kursusstabe, KFUM udvalg m.m.
Vores arbejde i weekender og ferier
Udover de ugentlige spejdermøder har vi en lang række tilbud. Mængden af tilbud stiger gerne gradvist som man bliver ældre.
- Vi tager selvfølgelig på lejr. Vi holder både små lokale lejre men også store lejre for rigtig mange spejdere. Der afholdes lejre i alle enheder i løbet af året. F.eks. afholdes altid en årlig sommerlejr, en weekendtur hvor alle enheder er med samt en weekendtur som typisk bare er for en eller to enheder i gruppen.
- Der er også indimellem lejre i udlandet og lejre i Danmark, hvor vi får besøg fra andre lande.
- Når man bliver 13 kan man begynde at deltage på kurser. På kurser er man typisk afsted en uge sammen med spejdere fra hele landet. Her lærer man endnu mere om at være spejder samtidigt med at man får en skøn oplevelse sammen med mange andre.
- Når man bliver voksen er der også masse af tilbud. Der afholdes kurser, så man som leder kan fortsætte sin personlige udvikling samt holde venskaberne ved lige. Der er weekend arrangementer fyldt op med hikes krydret med spændende aktiviteter og der er mulighed for at indgå i landsdækkende udvalg.
Vores Konkurrence arbejde
Vi deltager gerne i alle de konkurrencer som byder sig. Konkurrencerne variere meget alt afhængigt af enheden, men vi præstere generelt at få nogle flotte placeringer. Faktisk er vi blevet Danmarksmestre i spejdere 2 gange og fået 2 anden pladser!