På forsiden kan du få et overordnet indblik i hvad det vil sige at være spejder. Du kan på undersiderne herunder læse mere specifikt hvad det er vi som KFUM-spejdere gerne vil og hvad vi gerne vil tilbyde børn, unge og voksne. 

Hvad er en spejderorganisation?

KFUM-Spejderne er en dansk organisation med cirka 25000 medlemmer. KFUM-Spejderne tilhører den internationale organisation WOSM (World Organisation of the Scout Movement). I WOSM er der over 40.000.000 medlemmer fordelt i næsten alle verdens lande. Der er faktisk kun 6 lande i verden som PT ikke har spejdere. Dette er Cuba, Nordkorea, Kina, Laos, Myanmar og Andorra. 

WOSM er stiftet af spejdernes “fader” Lord Robert Baden Powell. Alle nationale organisationer som hører under WOSM arbejder med de samme grundlæggende værdier. I Danmark hører også blandt andet DDS og KFUK under WOSM. 

I tillæg til de værdier man som organisation har under WOSM kan man have andre værdier. Hos KFUM-spejderne har vi f.eks. et kristeligt samarbejde med folkekirken – deraf K’et i KFUM. 

Hvad kan jeg læse om i menuen?

Spejdermetoden – i WOSM har vi en international spejderlov. Vi har spejderløftet og vi har vores pligt som spejdere. Dette er gældende for samtlige lande i verden som har spejderorganisationer. Dette fortæller noget om hvad vi som spejdere gerne vil opnå. Da verdens lande er meget forskellige har de enkelte nationale organisationer omskrevet denne til at passe til egne medlemmer. Hos KFUM-Spejderne består Spejdermetoden af 8 principper, hvoraf det ene er vores Spejderlov og løfte. Dette kan du læse mere om her.

Hvad laver vi – Hvor punktet om spejdermetoden kan være en smule tungt er dette mere konkret om hvad vi faktisk laver. 

Lidt spejderhistorie – Som overskriften siger kan du her få et kort indblik i hvordan det hele er startet. Hvordan er det lige at en engelsk officer får startet spejderbevægelsen efter et ophold i Sydafrika og hvordan startede det hele i Danmark?

Spejderhuset – Her kan du læse lidt om vores egne daglige faciliteter. Vi ejer derudover endnu en skøn hytte som vi bruger i forbindelse med weekendarrangementer. Denne hedder Karmarkhus og kan desuden lejes. Du kan læse mere om denne i menuen eller her.